Udgivet ons d. 16. sep 2020, kl. 17:06

Vi hedder Rukhsana og Naveed og har pigerne Maria og Melissa. Vi er kommet i Emdrup kirke i flere år og er især glade for, at kirken er så børnevenlig.

Vi arbejder begge to i sundhedsvæsnet, Rukhsana som sosu hjælper og Naveed som sosu assistent. Uddannelserne har vi taget siden vi kom til Danmark fra Pakistan. Vi trives godt i vores arbejde, men desværre forhindrer weekendvagter os nogle gange i at komme i Emdrup kirke.

Vi er begge vokset op med kirke og kirstendom i Pakistan. I Pakistan er ca. 97% muslimer, og kristne udgør kun 2 % af befolkningen. Det er ikke så nemt at være kristen i et stor muslimsk land på næsten 200 mil. mennesker, men i nogle få enkeltområder med mange kristne er det lidt nemmere, selv om kirker også har været angrebet i forskellige byer i landet.

Myndighederne lover at beskytte minoriteter, men nogle gange er de magtesløse overfor de fanatiske religiøse ledere.

Pakistans omstridte blasfemilovgivning baner vejen for nogle til at forfølge kristne, og desværre oplever kristne ikke altid en retfærdig behandling i retssystemet.

I dag bor vi i Gladsaxe, men vi boede i Emdrup, da vi begyndte at komme i Emdrup kirke. Vi har altid oplevet at blive godt modtaget og sætter stor pris på det gode, kærlige og varme fællesskab i kirken. Der kommer dejligt mange til gudstjenesterne og samværet er præget af glæde og nærvær. Der er en kærlig ånd i kirken. Vi er rigtig glad for forkyndelsen, som er nem at forstå og relatere til og styrker vores tro.

En god gudstjeneste for os er at høre Guds ord, så det styrker vores tro og således at vi også kan bruge det i vores dagligdag. Vi sætter pris på, at forkyndelsen hjælper os til udleve den kristne tro og til at vise den kristne næstekærlighed.

Gudstjenesterne i Emdrup minder en del om det er vi vokset op i Church of Pakistan. Vi elsker at synge med på salmerne og de mere rytmiske sange.

Nu kommer vi mest til gudstjeneste om søndagen, men tidligere kom vi også til pastagudstjeneste. Vores piger kan godt lide at komme i Kirkeskoven, det børnetilbud, som er under gudstjenesten.

Vores fritid går ellers med familieaktiviteter og samvær med venner og familie, både her i landet og i Norge, England og hjemme i Pakistan.

Kategorier Portrætter