Udgivet man d. 11. feb 2019, kl. 14:26

Jeg hedder Nancy Riis og er født og opvokset på en dejlig bondegård på Bornholm, med far, mor og 5 søskende. Far var søndagsskolelærer, og vi søskende fulgtes med ham til en nabogård, der samledes ca. 20 børn. Hver søndag var vi også til møde i LM’s missionshus og senere juniormøder, sangkor og lejre.

Min sygeplejeuddannelse tog jeg i Rønne, det var en dejlig tid. Som nygift flyttede vi til Mosjøen i Nordnorge, hvor Ole var ungdomssekretær i Norsk Luthersk Indremissionsselskab i 1 år. Vi boede i Skanderborg i tre år, fordi Ole ønskede at få uddannelse som socialrådgiver. Jeg fik stilling som forstander for et plejehjem, hvor vi havde lejlighed og vore 2 af 3 sønner voksede op der; de har altid haft det godt sammen. Jeg var den yngste forstander i Danmark, skrev Jyllandsposten, 26 år. Fra 1973 og 25 år frem var jeg forstander ved Håndværkerforeningens Plejehjem i Emdrup, en spændende tid; med beboere, der var medlem af Håndværkerforeningen og stolte af deres plejehjem og dygtigt og engageret personale, der fyldte afdelingerne med glæde og ansvarlighed. De år var de bedste i min arbejdstid. Efter 32 år blev Ole og jeg skilt, og jeg boede alene i et lille hus ved Utterslev mose. Senere flyttede jeg til København centrum, hvor jeg fik en god tid i Helligåndskirken i menighedsrådet i 2 perioder og som frivillig.

Nu bor jeg i Emdrup sogn og er glad for at være en del af Emdrup Kirke, hvor en af vore sønner er døbt og to er konfirmeret. Gudstjenesterne er givende og opbyggende, det er højtid for mig. Menigheden består af mennesker med øje for hinanden, til fællesskab og glæde. En gang om ugen hjælper jeg i Lumi genbrugsforretning, og en gang om ugen er jeg kirkevagt i den smukke Helligåndskirke. Jeg har spillet bridge med 3 veninder i 27 år, en gang om måneden, meget hyggeligt. Den bedste tid har jeg med mine 3 sønner, deres koner og børn. Jeg har 10 børnebørn og 3 oldebørn. Hver vinter rejser jeg til Tenerife i 14 dage for at bytte min hverdag i det kolde nord til solen og varmen i syd. Jeg er taknemmelig til Gud for mit liv.

Kategorier Portrætter