Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Musikalsk foredrag: Bøn - i samtale med Den usynlige

Dato
Tirsdag d. 13. juni 2023, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Sted
Emdrup Kirke, Ved Vigen 7, 2400 København NV
Medvirkende
Sygehuspræst Thomas Gudbergsen og operasanger Merete Laursen
Pris
Gratis adgang

Det sidste Jesus gør på korset, før han dør, er at bede. Et fortvivlet råb til Gud om hvorfor han skal lide en så grusom og ensom død. De fleste mennesker har ligesom Jesus prøvet at bede til Gud i pressede øjeblikke. Sådan har en kaldt sygehuset for byens største ’bedehus’, fordi der her bedes mange bønner. Måske ikke til en kendt Gud, men så til noget større end mig selv uden for mig selv – som hvis det findes – meget gerne må gribe ind. Dette musikalske foredrag søger at tage pulsen på bønnens væsen og indhold. Som det kommer til udtryk i dagligdagens bøn om det daglige brød, i klagebønnen, i takkebønnen, i forbønnen og i livets forskellige længsler.

Bøn er et emne som er bredt og grundigt fortolket i den musikalske verden. Som supplement og udvidelse af de mundtlige oplæg beriges tilhørerne med nogle af de smukkeste og inderligste værker i denne sammenhæng. Gå ikke glip af dette musikalske foredrag som tager fat om et af kristentroens vigtigste emner: Bøn.

Sygehuspræst, skribent og foredragsholder Thomas Gudbergsen og operasanger, pianist og musikalsk arrangør Merete Laursen.

Merete Laursen og Thomas Gudbergsen har arbejdet sammen nogle år på forskellige projekter, og som henholdsvis operasanger og sygehuspræst tror de på ordenes og musikkens samklangsskabende kraft. Det er med det afsæt, at de ønsker at lede tilhørerne igennem de forskellige temaer. Thomas: tilknyttet som sognepræst ved Tveje Merløse Kirke, Sygehuspræst på Holbæk Sygehus og på Psykiatrisygehuset i Slagelse. Tidl. sognepræst i Brøndbyøster og fængselspræst i Vestre Fængsel. Merete: Uddannet i klassisk sang fra Musikkonservatoriet i Århus. Sunget i DR-koncertkoret, Den Jyske Operas Kor, Det Kongelige Operakor og på Det Ny Teater i København. Nu organist og kirkemusiker, freelance sanger og pianist.