Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Herman D. Koppel 115 år - fra Bibelske tekster til sangen om Larsen

Dato
Onsdag d. 31. maj 2023, kl. 19:30
Sted
Emdrup Kirke, Ved Vigen, 2400 København NV
Pris
Gratis adgang

"Hvorfor skriver De ikke nogle sange til mig, Herman?" Herman replicerede, at manglende tekster var én af årsagerne. Dengang lå der på ethvert hotelværelse med respekt for sig selv en bibel i natbordsskuffen. Den fiskede tenoren frem og lagde foran sin makker, mens han bebudede: "Hér har De alle de tekster, De får brug for!"(fra Thomas Peter Koppels biografi, VÆR IKKE KRÆSEN - kunstner & iværksætter)

I forsommeren 2023 går de kunstnere i studiet og indspiller bind 7 i Danacords serie, der stiller skarpt på Herman D. Koppels værker og giver samtidigt koncerter rundt omkring med den samme repertoire.  Der sættes fokus på såvel de ulideligt fantastiske sangcyklusser til bibelske skrifter, som opusserne i det mere intime format, hvor vers af Johannes V. Jensen og Paul La Cour falder ind. Sangen om Larsen er landeplagen, der bare ikke kan forbigåes. Anekdoterne står i kø mellem numrene.

 MEDVIRKENDE. Lone Koppel, Kgl. operasangerinde gennem 42 år; Thomas Peter Koppel & Jonathan Koppel, tenorer; Vibeke Kristensen, sopran; Irene Hasager og Christina Bjørkøe, piano

Jonathan Koppel går i sin far, Thomas Peters, fodspor og har netop debuteret på hhv. Det Kgl. Teater og Kungliga Operan i Stockholm. Irene Hasager er specialist indenfor den moderne musik fra det forrige århundrede.

Vokalværkerne blev et medium for Herman, hvor han kunne reflektere over menneskers vilkår. Pyskologisk, moralsk og religiøst. "Ikke som samfundsforbedrer, for kunstneren kan ikke direkte revolutionere verden. Så ville den se anderledes ud!"